Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
      Aναλυτική αναζήτηση
  ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ
  ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ
  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
  ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
  ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
  ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ ΤΙΤΛΟΙ
  ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ
  ΠΑΙΔΙΚΑ
  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
  ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
  ΤΕΧΝΩΝ
  ΠΟΙΗΣΗ
  ΙΣΤΟΡΙΚΑ
  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  ΒΙΒΛΙΑ / ΔΩΡΑ
  BEST SELLERS
  ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ
  ΝΕΑ / ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  17/01/2016

 

16/12/2014

  06/12/2014

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ
ΛΙΖΑ ΚΑΝΤΑ - ΤΡΙΤΑΚΗ

Η Λίζα Τριτάκη - Κάντα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε γαλλική λογοτεχνία και μετάφραση. Έχει πλούσιο μεταφραστικό έργο σε επιστημονικά κυρίως βιβλία.

Εργάστηκε στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε πρόωρα, για ν’ ασχοληθεί με τη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας. Σήμερα διατηρεί Κέντρο Ξένων Γλωσσών σε νότιο προάστιο της Αθήνας.

Η συγγραφή του πρώτου της βιβλίου με τίτλο «Βαρκούλα στο πέλαγος Αλτσχάιμερ» προέκυψε από την προσωπική της εμπειρία, την οποία αποκόμισε από την περίθαλψη της μητέρας της, που προσβλήθηκε και πέθανε από τη νόσο Αλτσχάιμερ.

 
ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΣ
ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΣ

Ο Μάρκος Συνοδινός γεννήθηκε στην Αμοργό των Κυκλάδων. Παιδί έζησε τη φρίκη του παγκοσμίου πολέμου στη διάρκεια του οποίου έχασε τους γονείς του. Τέλειωσε τη σχολή του Εμπορικού Ναυτικού κι ανεβαίνοντας την κλίμακα της ιεραρχίας εργάστηκε ως Α΄ Μηχανικός και Αρχιμηχανικός σε μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία.

Συνεργάζεται με διάφορα περιοδικά κι εφημερίδες. Έχει συγγράψει πολλές μελέτες ιστορικές και ειρηνιστικές. Τα έργα του υπάρχουν σε βιβλιοθήκες του εξωτερικού και πολλά από αυτά έχουν μελοποιηθεί. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, ιδρυτικό μέλος του Αριστοτελικού Ομίλου Αθηνών και της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς.

Έχει λάβει τιμητική διάκριση στο διαγωνισμό Νίκου Καββαδία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, βραβείο Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς, βραβείο της Ενώσεως Αιγιαλιτών, δίπλωμα τιμής της Πνευματικής Ολυμπιάδας 2001. Το 2000 τιμήθηκε από την Ακαδημία Γραμμάτων, Τεχνών και Επιστημών, “TRINACRIA” της Μεσσήνης της Σικελίας, με τιμητικό ακαδημαϊκό δίπλωμα.

 

Έργα του

 

“Ο Λυράρης βασιλιάς”, ποίηση, 1986

“Άνοιξη, η μεγάλη ελπίδα”, ποίηση, 1987

“Ημέρα και νύχτα”, μυθιστόρημα, 1989

“Η Ρεματιά”, ποίηση, 1993

“Μούσα του καιρού μας”, ποίηση, 1994

“Ύμνος στη λευτεριά”, ποίηση, 1995

“Στο σκαλοπάτι του αγνώστου”, διηγήματα, 1996

“Ολύμπιοι Θεοί, Μούσες, Άνθρωποι”, ποίηση, 1998

“Στον κύκλο της αλήθειας”, ποίηση, 2000

“Μούσα του καιρού μας II”, ποίηση, 2003

“Ποίηση από το απέραντο πέλαγος”, ποίηση, 2005

“Φιλοσοφία στη σκιά του πολέμου”, φιλοσοφία, 2006


 
ΜΠΕΝΑΚΗ ΑΝΤΑ
ΜΠΕΝΑΚΗ ΑΝΤΑ

H Άντα Μπενάκη-Παλαιολογοπούλου είναι καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας και μουσικής, με πρώτο βραβείο αρμονίας και έπαθλο, εις μνήμην Λαυράγκα. Έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική δραστηριότητα. Είναι μέλος της «Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών συγγραφέων», του «Εθνικού συμβουλίου Ελληνίδων», του «Φάρου τυφλών», του “Very Special Arts” Ελλάδος (Τέχνη για παιδιά και ενηλίκους με ειδικές ανάγκες), καθώς και του «Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού». Έχει διατελέσει μέλος της εταιρείας κατά της λευχαιμίας (Washington D.C. Η.Π.Α.), Πρόεδρος της Ένωσης Οικογενειών Στρατού (Θεσ/νίκη), Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών του ΝΑΤΟ (Βρυξέλλες), καθώς και τακτικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου Αναμορφωτικών Καταστημάτων Αρρένων Κορυδαλλού.

Παράλληλα, έχει πλούσια συγγραφική δραστηριότητα με την έκδοση θεατρικών έργων, ποιητικών συλλογών, μυθιστορημάτων και διαλέξεων.

  • Θεατρικό: «Αιχμάλωτοι». Βραβεύτηκε και εκδόθηκε από την «Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών». Παρουσιάστηκε στη σκηνή του κρατικού θεάτρου Βορείου Ελλάδος, καθώς και σε πανηγυρική παράσταση στη Λυρική Σκηνή Αθηνών. Έχει τιμηθεί με το βραβείο του 45ου Καλοκαιρίνιου θεατρικού διαγωνισμού Παρνασσού.
  • Θεατρικό: «Πιο πέρα από το δύσκολο». Έχει τιμηθεί με τον Έπαινο του 52ου Καλοκαιρίνιου θεατρικού διαγωνισμού Παρνασσού.
  • Θεατρικό: «Ποίηση». Έχει τιμηθεί με τον Έπαινο του 72ου Καλοκαιρίνιου θεατρικού διαγωνισμού Παρνασσού.
  • Θεατρικό: «Ελπίδα». Μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο και παρουσιάστηκε στα ακριτικά χωριά της Μακεδονίας.
  • Ποιήματά της θρησκευτικού περιεχομένου, ανθολογήθηκαν στην «Πεντάτομη Θρησκευτική Ανθολογία Ποίησης 1453-1972», η οποία προσεφέρθη από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής στον εορτασμό για τα 50 χρόνια της.
  • Μυθιστόρημα: «Στρατί-στρατί… το μονοπάτι…», εκδόσεις «Ίαμβος», 2008
  • «Ο πύργος της Ιτάπα» μικρές ιστορίες Αγάπης, εκδόσεις Ίαμβος, 2010

 
ΣΤΑΘΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Ο Αριστοτέλης Στάθης γεννήθηκε στο Αγιόφυλλο της Καλαμπάκας το 1956. Είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου με μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή.

Σήμερα ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Στη λογοτεχνία εμφανίζεται με δύο μυθιστορήματα: «Οι χορευτάδες της κέρινης πόλης» (1982) και «Το αηδόνι που τραγουδούσε πάντοτε στις πέντε» (1989). Ακολουθούν «Ο νυχτοφύλακας», «Το παραβάν» και η ποιητική συλλογή «Γυμνή πόλη».

 
ΚΥΜΟΘΟΗ ΝΟΤΑ
ΚΥΜΟΘΟΗ ΝΟΤΑ

Γεννήθηκε στη Λιβαδειά και μεγάλωσε στην Ελάτεια Λοκρίδος. Πιστή στο ρητό «Γηράσκω αεί διδασκόμενος» ταξιδεύει, εργάζεται και σπουδάζει: Δημοσιογραφία, Δημόσιες Σχέσεις, Μάρκετινγκ, Διαφήμιση, Ψυχολογία, Αισθητική Τέχνης, Ζωγραφική και παρακολουθεί ειδικά Σεμινάρια Διοργάνωσης Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, Επικοινωνίας και Έκφρασης, Η/Υ και Πληροφορικής.

Σταθμοί της ζωής της: Γερμανία, Ιταλία, Αυστρία, Καναδάς, Κύπρος, Αίγυπτος, Ισραήλ, Ισπανία, Ανδόρα, Γαλλία, Πορτογαλία, Τουρκία, Ινδία, Ελλάδα. Παρουσίασε εκθέσεις ζωγραφικής. Συνεργάστηκε με έντυπα κι εφημερίδες: «Τα Νέα», την «Εξόρμηση», την «Ελευθεροτυπία», το «Χρήμα και Αγορά», το «Ho is Ho», τις «Εκδόσεις Καβαθά», τη «Δομή», την «Οne», τη «Σίγμα Άλφα Μι - Επικοινωνίες Α.Ε», τη «Δάφνη Επικοινωνίες Α.Ε. - Όμιλος Antena». Είχε συνεργασία για την έκδοση οδηγών πόλεων και δήμων καθώς και με διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά, επαρχιακές εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και με την «www Productions» στον τομέα δημιουργίας ιστοσελίδων. Διατηρεί από το 1994 ατελιέ Ζωγραφικής και Αγιογραφίας στον Υμηττό.

Από το 1973 γράφει Ποίηση. Τα πρώτα της βιβλία «Φως και Σκοτάδι» 1990, «Οιμωγές» 1991, «Δίψα και Σιωπή» 1992, κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Διογένης» και δέχονται καλές κριτικές. Το 1995 κυκλοφορεί το βιβλίο «Ιύζουσα Νήσος» και το συλλεκτικό «Λεύκωμα ’95» με Ποίηση και έργα Ζωγραφικής. Το 1999 εκδίδεται το «Ερώ» από τις εκδόσεις «Ιωλκός». Μέρος του μελοποιείται από το Συνθέτη Ι. Μπενάκη με τη συμφωνική της ΕΡΤ και κυκλοφορεί σε CD με τον τίτλο «Γαλαξίας Νο 2». Το 2002 κυκλοφορεί το Μυθιστόρημα «Η Δρασκελιά του Ήλιου», από τις εκδόσεις «Χρ. Ε. Δαρδανός».

Ποίησή της μεταφρασμένη στα Ιταλικά το 1992 αποσπά το βραβείο «Οscar a di Βari Βruno Εuroconcorso di Poesia, Prima Classificata». Ακολουθεί βράβευσή της στο «19ο Premio Internazionale di Poesia Sicilia» και στο «Premio Internazionale di Poesia Calentano» στην Ιταλία Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί σε Αγγλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Γερμανικά και Σανσκριτικά.


 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 18 από 32
( 0 βιβλία στο καλάθι μου)
    Είσοδος μελών
   
   
   
   
 
    Εγγραφή στο newsletter
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε νέα για εκδηλώσεις και νέες κυκλοφορίες μας.
   
 
Τρόποι πληρωμής  |  Όροι χρήσης  |  Αποστολές & Επιστροφές
Website by