ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσίαση 'Η επόμενη στάση' του Δημήτρη Πολίτη

Σας περιμένουμε στις 7.00 το απόγευμα στην Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών.

Γεννήθηκε στην καρδιά του χειμώνα και ίσως γι αυτό λατρεύει τον συννεφιασμένο ουρανό, τις αστραπές, τα ζεστά μάλλινα πουλόβερ και την μυρωδιά από τα ξύλα στο τζάκι.

Ταξιδεύει μετά μανίας και όποτε αδυνατεί να το κάνει στην πραγματικότητα, κλείνει απλώς τα μάτια της και μεταφέρεται όπου κάνει κέφι.

Τελευταία το καταφέρνει και με τα μάτια ανοιχτά! Τραγούδησε σχεδόν πριν μιλήσει, μάλλον γιατί φοβόταν το σκοτάδι κι η μαμά της δεν ήξερε νανουρίσματα...Ξετρελαίνεται να χορεύει, να αγγίζει τα χρώματα, να γεύεται τα αρώματα, και να διαβάζει κρυφά νοήματα στα βλέφαρα, τα χέρια και τα χείλη των συνομιλητών της.

Είναι ιδιαίτερα κοινωνική όταν κλείνεται στο σπίτι της και αρκετά μοναχική όταν βρίσκεται ανάμεσα σε κόσμο.

Τα βράδια την επισκέπτονται οι ήρωές της, της διηγούνται τις ιστορίες τους και την ταξιδεύουν στις ζωές τους.

Κι εκείνη μεταμορφώνεται σε συγγραφέα και αγωνιά, γελάει, νοιώθει, μαγεύεται και γράφει σαν κολασμένη μέχρι να ξημερώσει και να ξαναβρεθεί σε κάποια στάση μετρό, ή πίσω από κάποιο γραφείο, ή στην ουρά του σούπερ μάρκετ.

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Κραυγές στην παγωμένη λίμνη

Οι «Κραυγές στην παγωμένη λίμνη», στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Ηρακλείου Αττικής

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

ΠΟΠΗ ΓΙΑΒΡΟΥΤΑ

Γεννήθηκε στην καρδιά του χειμώνα και ίσως γι αυτό λατρεύει τον συννεφιασμένο ουρανό, τις αστραπές, τα ζεστά μάλλινα πουλόβερ και την μυρωδιά από τα ξύλα στο τζάκι.

Ανδρέας Γεωργαλλίδης

O Ανδρέας Γεωργαλλίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1975. Σπούδασε Παιδαγωγικά, Ιστορία – Αρχαιολογία και Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι, στο Τμήμα Φιλοσοφίας (Université de Paris I - Panthéon - Sorbonne).