ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσίαση 'Η επόμενη στάση' του Δημήτρη Πολίτη

Σας περιμένουμε στις 7.00 το απόγευμα στην Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών.

Οι «Κραυγές στην παγωμένη λίμνη», στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Ηρακλείου Αττικής

Η ραδιοφωνική παραγωγός Όλγα Παπακυριακού αφού καλωσόρισε τους καλεσμένους και παρουσίασε τους ομιλητές του «πάνελ», κάλεσε στο βήμα το Δήμαρχο της πόλης Νίκο Μπάμπαλο, ο οποίος μίλησε για το συγγραφέα, το συγγραφικό του έργο και την ενασχόλησή του με τα κοινά, αλλά και για τη συνεχή και αστείρευτη συγγραφική του δεινότητα, για να καταλήξει λέγοντας πως, «…κάθε δημιουργός, έχει την ανάγκη να στηρίζεται σε δικούς του ανθρώπους, να φτιάχνει το δικό του σπιτικό. Επίτρεψέ μου λοιπόν να σου πω Παύλο, ότι εδώ η πόλη μας, το Ηράκλειο είναι το δικό σου σπιτικό».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Αντιδήμαρχος Παιδείας- Πολιτισμού- Αθλητισμού & Δημοσίων Σχέσεων Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου η οποία μίλησε για τη μαγεία της συγγραφής, αλλά και για την πηγή έμπνευσης ενός λογοτέχνη, εστιάζοντας την προσοχή όλων στο εξώφυλλο του συγκεκριμένου βιβλίου, μα και στην «μυστηριώδη» και παράλληλα ξεχωριστή γραφή του Παύλου Ανδριά.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του Αγησίλαου Καλαμαρά από τις εκδόσεις Ίαμβος, ο οποίος αφού έδωσε το στίγμα και το χαρακτήρα του βιβλίου, έκανε λόγο για το «δυναμικό» παρών που έδωσαν φίλοι του βιβλίου στην εκδήλωση, αλλά και τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου σε τέτοιες πολιτιστικές δράσεις.

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Κραυγές στην παγωμένη λίμνη

Οι «Κραυγές στην παγωμένη λίμνη», στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Ηρακλείου Αττικής

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

ΠΟΠΗ ΓΙΑΒΡΟΥΤΑ

Γεννήθηκε στην καρδιά του χειμώνα και ίσως γι αυτό λατρεύει τον συννεφιασμένο ουρανό, τις αστραπές, τα ζεστά μάλλινα πουλόβερ και την μυρωδιά από τα ξύλα στο τζάκι.

Ανδρέας Γεωργαλλίδης

O Ανδρέας Γεωργαλλίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1975. Σπούδασε Παιδαγωγικά, Ιστορία – Αρχαιολογία και Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι, στο Τμήμα Φιλοσοφίας (Université de Paris I - Panthéon - Sorbonne).